Labels

Alang2 Singgah Follow La

Tulis Nama Atas Batoo

Tuesday, May 3, 2011

Hidup Ini Memang Payah

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum
Salam Dari Raja Beloot

Sebuah lagoo yang bagi aQoo amat berkesan dihati buat renungan. Dengan lirik yang tidak sukar untuk difahami dan mudah pula menyentuh rasa. Hidup ini memang payah namun di sebalik kepayahan itu pasti ada kesenangannya... Fainna ma'al 'usri yusra !!!



Hidup Memang Payah - Yasin
 

Layarkan kehidupan
ke destinasi pilihan
nikmatilah keindahan
yang tak dijanjikan.

Hayatilah keperitan
baru bisa mengertikan
kemanisan, kebesaran
rahsia kebenaran.

Yang tinggal kita mencari
hidupnya tanda misteri
kita tafsirkan
sukar diertikan

Hidup ini memang payah
kadang gelap kadang cerah
hati ini jika resah
siksa jiwa takkan sudah

Hidup ini memang payah
ku terima kuberserah
hati ini bila pasrah
yang susah bisa mudah

Bersama yang susah
adanya yang mudah
bersama yang susah
mudah

Arus deras kehidupan
dikejar dan ditinggalkan
terima yang ditakdirkan
tulus kesyukuran

Dalam jiwa perperangan
duka resah sendirian
kita dalam pengorbanan
pinta keampunaan.

Yang tinggal kita mencari
hidupnya tanda misteri
kita tafsirkan
sukar diertikan


Raja Beloot : Inna ma'al 'usri yusra...

8 comments:

  1. slow lague....hihihi....ke layan paler nih yang nk release tension.
    wakaka

    ReplyDelete
  2. paler relax lm doh...sj seskali layan syahdu !!!
    hahahaha

    ReplyDelete
  3. nak tanyer ...cmner lagi nak tarik ore masyuk kiter nyer site ek...pujukan merayu ke ganer..?

    ReplyDelete
  4. promote la...cam bisnes gak...promosi kn baik. Post kat FB ke, tweeter kw atau site2 yg kita bleh post entry blog kita la ataupun follow blog org ke sbb nt org dtg follow kita blk...dan blog kita dah ada kat site diorg...cr site yg ramai followers ah br follow...(ceh bg tips kat org mcm la blog kita ni ramai follower...hahahaha

    ReplyDelete
  5. ramai r tuh.....ley doh letok kat ats..berjujuk jujuk...kuang3x....x tgok zaki bt jugk ker...ahaha.nie link
    http://zaqiweb.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Tengok doh...siap follow ag...bakpe blog awk not found....delete doh ke ??

    ReplyDelete
  7. meh nak kasi blog...tukar nama..jadi petai jeruk. Lonchen

    http://mhafizhamzah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. tp mcm ada satu benda x tkr ah...kl add kat blog link dia ttp g kat chipsmore gak weh !!! Guane tu ?

    ReplyDelete

Layan Tiub Awak

Loading...
Related Posts with Thumbnails


I changed my font at scrappinblogs.blogspot.com